Bursluluk / İndirim Sınavı

MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE OKULLARI BURSLULUK/İNDİRİM SINAVI KONTENJANLARI DOLMUŞTUR.

OKULUMUZA YOĞUN İLGİ GÖSTEREN DEĞERLİ VELİ VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ.

SINAVA GİRECEK SINIFLAR

• 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 4. sınıfı okuyan öğrenciler (Ortaokul öğrenimi için)
  • 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 8. sınıfı okuyan öğrenciler (Lise öğrenimi için)

BAŞVURU

• Başvurular 09 Ocak 2017 – 1 Mart 2017 tarihleri arasında 4.Sınıf Başvuru Formu veya 8.Sınıf Başvuru Formu aracılığıyla online yapılacaktır.

SINAV SIRASINDA BULUNDURULMASI GEREKENLER

• Nüfus Cüzdanı,
  • İnternet sitemizden yapılan başvuru sonrasında, öğrenci adına düzenlenen sınav giriş belgesi
  • Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş.

SINAV TARİHİ VE SAATİ

Tarih…… : 4 Mart 2017 Cumartesi

Saat……. : 10.00

Yer……… : MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları Kampüsü

SINAV İÇERİĞİ VE SORU SAYILARI

Türkçe ve Matematik derslerindeki kazanımlara göre, ilgili sınıfın öğretim programlarına uygun olarak hazırlanmış çoktan seçmeli sorulardan oluşur.

SINIF DÜZEYİ SORU SAYILARI TOPLAM SORU SAYISI SÜRE (dk.)
TÜRKÇE MATEMATİK
4’ ten 5’e 25 25 50 70 DAKİKA
8’den 9’a 30 30 60 80 DAKİKA

BURS ŞARTLARI VE SÜRESİ

Burs/İndirim, mezun oluncaya kadar okumak üzere, kayıt yaptıran öğrencilerden; ortaokul öğrencileri için, ortaokul öğrenimi süresince, lise öğrencileri için, lise öğrenimi süresince; davranış puanlarının indirilmemiş yılsonu başarı puanının 100 üzerinden en az 80 olması koşulu ile devam ettirilir.

KAYIT ZAMANI

Sınav sonuçları açıklandıktan itibaren ilk bir ay içerisinde, kayıt kabul şartlarını taşıyan öğrenciler kesin kayıta davet edilir.

Burs/indirim hakkı elde eden öğrenciler, yapılacak bildirimi takip eden bir ay içerisinde kayıt yaptırmadığı durumlarda bursluluk/indirim hakkını kaybeder. Yerine yeni öğrenci davet edilmez.

Başarı bursu/indirimi almaya hak kazanan öğrencilere okul müdürlüğünce bireysel duyuru yapılır.