21 Ocak 2019
Yıldızlar ve Gezegenler Macerası

Ortaokul Fen ve Teknoloji Zümresi tarafından planlanan Uzay Kampı  istekli  6 ve 7. sınıf  öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti. “Yıldızlar ve Gezegenler Macerası” adını taşıyan etkinlikte 25 öğrencimiz Fen ve Teknoloji Öğretmenleri Seçkin Okan Zorlu rehberliğinde öğrendiklerini tekrar ettiler ve yeni şeyler öğrendiler. Gaziemir NASA Uzay Kampında gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimiz gözlem evinde gök cisimlerini tanıdılar. Planetaryumda ise gök cisimleri ile ilgili daha detaylı bilgiler edindiler. Kendi sıcak hava balonlarını tasarlayıp uçurdular. Yer çekimsiz ortamda duvara tırmanıp, ay yürüyüşü yaptılar. Uçuş görevinde her biri çeşitli görevler üstlendiler ve simülasyon da kimi uçuş direktörü kimi mekik komutanı kimi uçuş mühendisi olarak uzaya mekik gönderdiler, takım çalışmasını en iyi şekilde gerçekleştirerek uzay görevlerini tamamladılar. Kamp süresince eğlenerek öğrenen öğrencilerimiz iki gün sonunda düzenlenen sertifika töreniyle kamptan başarıyla tamamladılar.