12 Ekim 2018
Yaşadıkları Kenti Daha Yakından Tanıdılar

Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerimiz Sosyal Bilimler Zümresi tarafından planlanan 9 ve 11 Ekim tarihlerinde gerçekleşen “Kentini Keşfet” konulu gezi kapsamında İzmir’de belirlenen mekanları ziyaret ederek rehberlerden bilgi aldılar.

Sırasıyla Bayraklı Smyrna, Kadifekale, Agora, Atatürk Müzesi, Tarih Sanat Müzesi rotalarını izleyen öğrencilerimize gezi sırasında Sosyal Bilgiler Zümresi Coğrafya Öğretmeni Ebru Paykoç, Koordinatör Rehberlik Öğretmeni Nazan Eryürek, Rehberlik Öğretmenlerimiz Özlem Kurt ve Nesli Ertezkoşan da eşlik etti.

Kentli olma bilincinin ön koşulu yaşanılan kenti tanımaktır. Öğrencilerimize de bu bilinci kazandırmak ve kentlerinin önemli tarihsel  kültürel birikimleri hakkında onları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen gezide gençler, geçmişi 8 bin 500 yıl öncesine dayanan birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu bereketli toprakların mirasçıları olarak kentlerini daha yakından tanıdılar.