28 Kasım 2016
Yabancı Dil Eğitimine MEV Katkısı

21. yüzyılın gerekliliklerine sahip öğrenciler yetiştirmek öncelikli olarak öğretmeni, eğitimciyi geliştirmeyi gerektirir. Bu amaçla  okulumuz Yabancı Diller Zümresinin bu yıl yedincisini düzenlediği “Empowering the Educator”- (Eğitimciyi Güçlendirmek) ve “Spass am Lernen und Lehren” (Öğrenirken ve Öğretirken Eğlenmek” konulu ELT/DaF Seminerleri yoğun bir katılımla gerçekleşti.  26 Kasım Cumartesi günü sadece İzmir’den değil, çevre illerden de katılımcıların yer aldığı seminerlerde, yabancı dil eğitimi konulu konferansların aranan isimleri bilgi ve birikimlerini paylaştılar.

Seminerin açış konuşmasını yapan MEV Koleji Koordinatör Müdürü Murat Zorluer, “Bir öğretmen öğrenmeyi kesince öğretmeyi de keser. Böylece öğretmen sabitleşir yol gösteremeyen bir işaret levhasına dönüşür. Öğretmen, öğretmen olabilmek için öğrenci kalmalıdır ve her zaman kendini geliştirmeli ve yenilemelidir. Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz konferansımızın amacı da İngilizce ve Almanca Dil Eğitimine katkı sağlamak ve bu alanda görev yapan öğretmenlerin mesleki eğitimlerine destek vermektir.” dedi.

Seminerin hazırlık sürecinde büyük emekleri olan İngilizce Zümre Başkanlarımız David Rowbotham ve Özlem Gönen ile Almanca Zümre Başkanımız Şermin Telman’a , yabancı dil öğretimindeki paydaşlar  ve sponsor firmalarımız Oxford Yayıncılık, Globed Online Okuma Yazma Platformu, Pearson Yayıncılık, ETS Okulaş TOEFL Sınavları, UES Yayıncılık, MacMillan Yayıncılık, Yds Yayıncılık, Sempa Yurtdışı Eğitim, Nüans Yayıncılık, Nat Geo Learning Yayıncılık, Express Yayıncılığa katkılarından dolyı teşekkür edren, Zorluer, “Her zaman büyük desteklerini hissettiğimiz ve bugün buraya gelerek bizleri onurlandıran MEV Yönetim Kurulu Üyelerim Sayın Doç.Dr. Aydoğan ATAÜNAL ve Remzi SEZGİN’e de tüm katılımcılar adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Ana oturumda konuşmacı GLOBED firmasından Dr. Selçuk Can Güven  “Beyninizi Eğitin: Öğrenmek için Öğrenmek” başlıklı konu üzerinde konuştu. On sekiz ayrı konu ve konuşmacının üç oturum olarak aktardığı konuların hepsi birbirinden değerliydi. Katılımcılar bu konu başlıklarından seçecekleri üç oturumu dinleme olanağı buldular. Bu oturumların konusu ve konuşmacılar şöyleydi:

Jennifer Mailley: Express – Üretici Sınıf – Konuşmadan Yazmaya

Quentin Wagenheim: Express- Oyunlardaki Zekâlar

Nükhet Özen: MEV Koleji (Ortaokul) – Bir JMUN Projesini Oluşturmak

Müge Bilgili: MEV KOLEJİ (Lise) – Bir MUN Projesini Oluşturmak

Grant Kempton- Pearson – Gel, Dans Et Benimle: Öğrencilerimizin Kapasitelerini En Üst Düzeyde Kullanabilmelerini Sağlayabilme – Her Derste!

J.T REHILL – Pearson- Farkındalık: Öğretme Sanatını Geliştirmek İçin Öğrenme Bilimini Kullanmak

Christopher Sheen-Oxford- Dikkat Süreleri ve Ders Planları

Irene Canca – Oxford – İlkokul için Etkili Kompozisyon

Lara Kapps- Oxford – İşe Yarayan Geri Dönüşüm ve Tekrar Etkinlikleri

Devrim Özdemir: Macmillan – “Görseller” Olmadan Düşünülemez!

Meaghan Staff: UES – “Tüm Dünya Bir Sahnedir…”

Sam Said- Ph. D. – YDS Yayıncılık – Günümüz Öğrencileri Ne Yönden Farklıdır? Onları Beklentileri Çerçevesinde Nasıl Rahatlatabiliriz?

Bahar Ulusoğlu Emek: UES – Okuduğunu Anlama Cezbedici midir?

Gülsüm Şıvgın Baş-  National Geographic Sınıfta Motivasyon

Ryan Noakes: Oxford  Okuduğunu Anlama ve Değerlendirme Metotları

Nuriye Cin/ Goethe Institut – Almanca Dersinde Öğrencileri Harekete Geçirme Metotları

Oğuz Oran /GLOBED Yayıncılık – Tersyüz Sınıflar + Tam Öğrenme Modeli = ?

Mona Aykul/ DAS Akademie – Bir Tık ile Bambaşka Bir Almanca mı?

Oturumlardan ikisini MEV Koleji İngilizce Öğretmenlerimizden Müge Bilgili ve Nükhet Özen’in sunumlarını izleyen MEV Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Aydoğan Ataünal ve Remzi Sezgin seminerin sonunda tüm konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim ettiler. Oturumlara katılan tüm eğitimcilere de katılım sertifikalarının verildiği etkinliğin sonunda hediye çekilişi gerçekleştirildi. Katılımcılara İngilizce ve Almanca yayınlar, kitaplar ve sözlükler hediye edildi.