18 Nisan 2017
Veli ve Öğrenci Seminerlerinde Hız Kesmiyoruz

14 Nisan Cuma günü velilerimize okulumuz Psikolojik Danışmanlarından Ece Özkızılcık tarafından “Cinsel Eğitimde Anne Babanın Rolü” konulu bir seminer verildi. Okulda cinsel eğitim konusunda hangi sınıf düzeyinden itibaren ne tür çalışmaların yapıldığı konusunda bilgi veren Özkızılcık, “Her çocuk bu süreçten geçecek ve aklındaki sorulara cevap arayacaktır. Çocuk doğum, cinsiyet farkı, cinsel yaşam konularında aradığı bilgiyi anne babasından öğrenemezse başka kaynaklara yönelecektir.” dedi. Anne babalara; cinsellikle ilgili sorularla karşılaştığımızda duymazlıktan gelmemeliyiz ertelememeliyiz tavsiyelerinde bulundu. Aynı gün Psikolog Emre Turan tarafından 10. sınıf öğrencilerimize “Etkili İletişim, Beden Dili ve Global Eğitim” konulu seminer verildi. Öğrencilere karşılıklı iletişimin sadece sözle değil, bedensel tepkilerle verilebildiğini belirten Turan, etkin dinleme becerisinin sağlıklı iletişim kurulmasında önemli bir etken olduğunu ve  bu konuda genel olarak  eksikliğimiz olduğunun altını çizdi.