27 Haziran 2019
United World Games 2019

Avrupa’nın en büyük gençlik ve spor etkinlikleri arasında yer alan 20-24 Haziran tarihleri arasında Avusturya’nın Klagenfurt kentinde gerçekleştirilen Uluslararası Birleşik Dünya Oyunları Festivaline okulumuz, Beden Eğitimi Öğretmeni Elif Özçeri Yüce rehberliğinde 8 öğrencimizden oluşan yüzme takımımız ile katıldı. Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen genç sporcuların buluşma noktası olan ve 15. yılını kutlayan bu festivalin açılış töreni Euro 2008 Arena Stadyumunda muhteşem gösterilerle tüm ülkelerden katılan sporcuların geçiş töreni ile başladı. Okulumuzdan bu festivale katılan öğrencilerimiz, dünyanın farklı köşelerinden gelen yaşıtlarıyla kaynaştı. İl, ilçe ve ulusal düzeyde müsabaka deneyimleri olan öğrencilerimiz ilk kez uluslararası müsabaka deneyimi edindiler. Ülkelerin ve okullarını temsil etmenin gururunu yaşadılar. Öğrencilerimiz müsabakalardan önce rehber eşliğinde Venedik’i, Zagrep ve Lyublyana kentini gezdiler.