1 Temmuz 2019
Su Ürünleri Kaşifleri Belgelerini Aldı

Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi ile MEV Koleji Özel Güzelbahçe Ortaokulu ortaklığında yürütülen “Su Ürünleri Kaşifleri” adlı TÜBİTAK 4004 projesine katılan öğrencilere 28 Haziran Cuma günü okulumuz konferans salonunda düzenlenen törenle belgeleri verildi. Proje, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında, 2018-2019 döneminde başvuru yapan 450 proje arasından seçilen 85 proje arasında yer almıştı.

Yaşamın temelini oluşturan deniz ve su canlılarının ekosistemdeki önemini, ülkemizin geleceğini temsil eden çocuklarımıza öğretmek ve onları sucul ekosistem bilimiyle tanıştırmak amacıyla başlatılan proje başarıyla sonuçlandı.

Proje, 17-28 Ağustos tarihleri arasında öğrencilerle buluşan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tolga Tolon’un koordinatörlüğünde, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Deniz Biyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Levent Yurga, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Müge Aliye Hekimoğlu, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Emiroğlu’nun gözetiminde gerçekleşti.

Okulumuz Fen ve Teknoloji Zümre Başkanı Elif Kardağlı, Fen ve Teknoloji Öğretmeni  Aslı Eren Otcu, Drama Öğretmeni Aysel Güzel, Görsel Sanatlar Öğretmeni Anıl Akkuş’un eğitmen olarak görev yaptığı projeye okulumuz ve ilçe okullarından gelen 30 7. sınıf öğrencisi görev aldı. İki haftayı kapsayan projede özel tasarlanan eğitim içeriğinde su kimyası ve hidrodinamik deneyleri, mikroskop altında sucul yaşamın incelenmesi, balık pazarı, balıkçı gemileri, şehir akvaryumları ve balık çiftlikleri gezileri, deniz ve kıyı kirliliği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan grup oyunları, suda yaşam temalı sanatsal (resim, drama) faaliyetler ve su ürünleri teknolojileri tasarım ve model oluşturma uygulamaları yer aldı.

Sunumunu Drama Öğretmenimiz Aysel Güzel’in yaptığı ödül törenine Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Arzu Günaydın ve Şube Müdürü Muhammet Girgin de katıldı. Törende konuşan Okul Koordinatör Müdürü Murat Zorluer, “Ege Üniversitesi ile çok değerli bir çalışmaya imza attık. Bu projeyle öğrencilerimizin kazandıkları bilgi, tecrübe ve sorumlulukları arttı. Doğa dostu bireyler olarak öğrendikleri tüm bilgileri benimseyip davranış biçimine dönüştürmeleri daha sonra arkadaşlarına, aile ve sosyal çevrelerine de farkındalık kazandıracaklarına eminim. Emeği geçen başta Doç. Dr. Mustafa Tolga Tolon olmak üzere Ege Üniversitesi öğretim görevlilerine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı da kutluyorum.” dedi.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Tolga Tolon, “Öğrencilerimizin çevre bilincine katkı yapacak bu proje, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşamanın aslında ne kadar önemli bir değerli olduğunu, ekosistemi bozmadan yapılacak üretimle ne denli önemli ekonomik değerler yaratılabileceğini de gözler önüne serdi. Emeği geçen Su Ürünleri Fakültesi hocalarımıza, bu işe gönül veren öğretmenlerimize, öğrencilerimize, projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ödül töreni öncesinde iki hafta boyunca yapılan çalışmalardan örneklerin yer aldığı video sunum izlendi. Öğrenciler üç ayrı grup halinde “Su ve Deniz Kirliliği”, “Avcılık” ve “Suyun Asitleşmesi” konu başlıklarında hazırladıkları drama çalışmasını sundular. Drama çalışmaları sonrasında tüm öğrenci ve proje eğitmenleri öğretmenlerimize, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyelerine, proje rehberi olarak görev yapan Begüm Tolon ve Şule Ak ile öğrencilerimize tüm etkinlikleri boyunca eşlik eden Okul Hemşiremiz Ayşe Taşkın’a Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Arzu Günaydın, Şube Müdür Muhammet Girgin, Okul Koordinatör Müdürü Murat Zorluer ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Tolga Tolon tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Katılımcı öğrencilerin anne babalarının da yer aldığı törende veliler, sınav kaygısı olmadan, yaşayarak, gezerek, görerek öğrenen çocuklarının öğrenme şevkine tanıklık etmelerinden ve böyle bir proje içinde yer almasından duydukları mutluluğu dile getirdiler.