10 Kasım 2019
Seni Unutmadık, Unutturmayacağız Ata’m

Ata’mızı sonsuzluğa uğurlayışımızın 81. yıl dönümü, okulumuzda öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katıldığı anlamlı bir törenle anıldı. 10 Kasım 1938 saat 9.06 Atatürk’ün sadece biz Türk milleti için değil dünya tarihi için de ölümsüzlüğünün ilk dakikası…

Atatürk’ün mirasçısı olacak gençleri yetiştiren okulumuzun bahçesi 10 Kasım günü, hüznün eşlik ettiği gurur duygusunun doruğa çıktığı bir günü yaşadı.Tören, İlkokul Müdür Başyardımcısı Tuna Boztaş, Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gürsel Demir ve Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Derya Aksakal eşliğinde Atatürk büstüne saygı çelenginin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından İlkokul Sınıf Öğretmenimiz Hatice Akyol’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.  Öğretmenimizin Atatürk’ün Türk milleti için ne ifade ettiğini özetleyen konuşmasınından sonra Anadolu Lisesi 10-A sınıfı öğrencimiz Baran Karakaya “Gençliğin Ata’ya Cevabı”na töreni izleyen tüm katılımcıların eşliğiyle seslendirdi.

Sunumunu Türkçe Zümre Başkanı İkbal Kural’ın yaptığı törende 1. sınıf öğrencilerimiz okul merdivenlerine sıralandı.  “Ne Mutlu Bana Böyle Bir Liderim Var” adlı sunumda minik kalpler Atatürk sevgisiyle yoğrulacakları bu çatı altında ilk gösterilerini büyük heyecanla ve coşkuyla sundular. Tören alanını dolduran tüm sınıflar düzeyinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ve velilerimiz de onların heyecanına ortak oldu. Tören, törene katılan öğrencilerin Atatürk büstüne çiçek sunumlarıyla son buldu.