7 Haziran 2017
Haberler
Scratch Benim Oyunum

Scratch Benim Oyunum

İzmir kapsamında düzenlenen eğitsel oyun tasarım yarışması alanında bir ilk olan “Scratch Benim Oyunum” yarışmasının final programı 1 Haziran Perşembe günü okulumuzda gerçekleşti. Bilgisayar Öğretmenimiz Müge Tufan koordinatörlüğünde öğrencilerimize algoritmik düşünmeyi öğretmek, programlamayı sevdirmek ve oyunları yapmanın, oynamak kadar zevkli olabileceğini onlara fark ettirmek amacıyla düzenlenen Scracth Eğitsel Oyun Tasarım Yarışması Özel Güzelbahçe ve Karşıyaka Piri Reis Okulları, Özel Ege Sistem Ortaokulu, Özel Tevfik Fikret Okulları, Özel Rota Ortaokulu, Ferit Bahriye Ergil Ortaokulu ve MEV Koleji Özel Güzelbahçe Ortaokulu olmak üzere 6 farklı okuldan toplamda 8 proje yarışma yönergelerine uygun şekilde oyunlarını programlayarak finale kalmaya hak kazandılar.

Yarışmaya katılan öğrenciler,  oyun içeriklerini sosyal bilgiler, fen bilimleri ve matematik derslerinden birini seçerek hazırladılar. Her oyunun bir hikayesi var ve bu derslerden sorulan sorulara doğru yanıt verenler, oyunda bir sonraki aşamaya geçebiliyor.  Öğrenciler, kendi hayal ürünleri olan oyunları ve kahramanlarını hayata geçirmiş olmalarının yanı sıra oyunu oynamaktan ziyade bir bilgisayar oyununu kurgulamanın ve programlamanın sabır, zaman ve emek gerektirdiğini daha iyi anladılar.

Oyun oynarken ders çalışmanın bir yolunu da oluşturdukları bilgisayar oyunlarıyla bulan öğrencilerin emeğini,  Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Yazılımı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Vecdi Aytaç, Ege Üniversitesi Matematik Bölümü Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Aysun Aytaç,  Ege Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölüm Başkan Yardımcısı Sayın Yar. Doç. Dr. Tarık Kışla değerlendirdi.

Oyunlardaki ders içerikleri ile ilgili değerlendirmelerde jüri üyelerine Matematik Öğretmenimiz Hasibe Samancı,  Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz  Nuray Baysal ve Fen Bilimleri Öğretmenimiz Okan Zorlu yardımı oldu.

 Yarışmanın finalistleri ise şöyleydi: 

Özel Karşıyaka Piri Reis Ortaokulundan Oğuz Kanat Koca Matematik içerikli oyunu “MATEMATİK”

Özel Güzelbahçe Piri Reis Ortaokulundan Adil Dalan Fen Bilimleri içerikli oyunu “KÜP”

Özel Ege Sistem Ortaokulundan Umutcan Kırkgeçit  Sosyal Bilgiler içerikli oyunu “BALMAN”

Özel Tevfik Fikret Ortaokulundan Zeynep Aracıoğlu Fen Bilimleri içerikli oyunu “INSİDE OUT”

MEV Koleji Özel Güzelbahçe Ortaokulundan Zeynep Tiner Zeynep Tiner  Fen Bilimleri içerikli oyunu “FLAPPY BIRD”

Özel Rota Ortaokulundan Halil Eren Değer’i Matematik içerikli oyunu “SAYILAR”

Ferit Bahriye Ergil Ortaokulundan Eren Ön’ü Matematik içerikli oyunu “MATEPRO”

MEV Koleji Özel Güzelbahçe Ortaokulundan Damla İncebıyık Matematik içerikli oyunu “SÜPER KAHRAMANLAR” içerikli oyunu ile yarıştı.

Jüri oyunları değerlendirirken okulumuz 11-A sınıfı öğrencisi Zeynep Bilgili’nin çalıştırdığı 6. sınıf öğrencilerimizden oluşan yetenekli dansçılar koreografilerini başarıyla sahnelediler.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda birinciliği  Özel Ege Sistem Ortaokulundan Umutcan Kırkgeçit  Sosyal Bilgiler içerikli oyunu “BALMAN” adlı oyunuyla aldı. İkincilik  “MATEPRO” adlı oyunuyla Ferit Bahriye Ergil Ortaokulundan Eren Ön’ün oldu. Üçüncülüğü  ise okulumuz öğrencisi Damla İncebıyık’ın   “SÜPER KAHRAMANLAR” adlı oyunuyla kazandı. Yarışmada birincilik ödülü Sandalyeci firmasından özel yapım bir çalışma masası ve sandalye idi.  İkinci olan öğrenci Fikri Eron Tuhafiye’den 500 TL hediye çeki, üçüncü olan öğrenci  MEV’den 1 Tb harici disk kazandı. Her finaliste 16 Gb flash bellek ve Fikri Eron Tuhafiye’den 25 TL  çek hediye edildi.

Törende katılımcı öğrencileri yetiştiren onlara kodlamayı sevdiren öğretmenleri Gökhan Yüksel, Sercan Efe, Hilal Ulusoy, Begüm Demir Efe, Akile Tekirdağ ve Gizem Yılmaz’a teşekkür belgelerini Okul Koordinatör Müdürü Murat Zorluer takdim etti.

Törende ayrıca Onur Can Uçan, Asya Deniz Şir, Kerimcan Ağbaba, Yamaç Seyfeli, Tuna Sarıkaya, Ada Türkeli, Ada Uğu Abur, Adasu Karahan, Ali Berat Topçu, Ayçıl Kapar, Can Özmısırlı, Çağan Koyunseven, Elif Şanlıtürk, Levent Tanyol, Gülay Melisa Karanfil, Nazlı Kurt, Ozan Çetinkaya, Sude Derin Top, Yiğit Koşar, Nehir Ataman, Alara Urunga, Duygu Yazaltın, Nazlı Ekin Külah adlı öğrencilere Bilgisayar Öğretmenimiz ve Yarışmamızın Koordinatörü Sayın Müge Tufan katılımlarından dolayı teşekkür belgelerini iletti.

Okul Koordinatör Müdürü Murat Zorluer, “Scratch Benim Oyunum Eğitsel Oyun Tasarımı Proje yarışmasını koordine eden Bilgisayar Öğretmenimiz Müge Tufan’a katılımcı öğrenci ve onları hazırlayan öğretmenlere, Ege Üniversitesinden saygıdeğer jüri üyelerimize ve etkinliğimize katkıda bulunan Şeyma Başterzi ve  Haluk Eron’a teşekkür etti.

 



Etiketler