4 Mayıs 2017
Sayıların Babası Pisagor’un Köyündeydik

Öğrencilerimiz, 26-28 Nisan tarihleri arasında MÖ 570 – MÖ 495 yılları arasında yaşamış İyonyalı filozof, matematikçi Pisagor’un doğduğu Samos (Sisam) adasındaydı.

Sayıların babası olarak bilinen en bilinen önergesi dik üçgende dik kenarların uzunluğundan faydalanarak hipotenüsün uzunluğunu  bulmaya yarayan Pisagor bağıntısıyla her öğrencinin hayatına giren Pisagor, bundan yaklaşık 2 bin 600 yıl önce bize yakın coğrafyalarda yaşamış.

Gezide öğrencilerimize Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Nabi İnanır, Matematik Zümre Başkanı Bülent Alçın ve Matematik Öğretmenlerimiz Bahadır Çamlı ve Zeynep Ulusoy eşlik etti.

26 Nisan Çarşamba günü Aydın Thales Matematik Müzesinde matematiğin daha önce hiç görülmemiş taraflarını keşfeden, görsel ve dokunsal olarak matematiği hisseden öğrencilerimizin bir sonraki durağı Aydın Arkeoloji Müzesiydi.

27 Nisan Perşembe günü Pisagor’un doğduğu yeri, Pythagorion’daki Arkeoloji Müzesini, Mitilini kasabasındaki Doğal Tarih Müzesi ile University Of Aegean In Karlovasi’yi gezen öğrencilerimizin son durağı, doğa güzelliği ile ünlü balıkçı kasabası olan Kokkari Köyü oldu.