12 Nisan 2017
Orda Bir Köy Var Uzakta

“Orda bir köy var, uzakta. O köy bizim köyümüzdür. Gezmesek de, tozmasak da. O köy bizim köyümüzdür. ” diye başlayan Ahmet Kutsi Tecer’in dizelerine biz büyükler aşinayızdır. Gitmediğimiz, dokunmadığımız, insanının ne yiyip, ne içtiğini, ne giydiğini, nasıl ürettiğini bilmediğimiz yerlere bizimdir dememeyi öğrencilerimiz 5 yaşında öğreniyor.

Buca Karacaağaç Köyü’ne öğretmenleri ve Macera Atölyesi rehberliğinde giden 5 yaş sınıfı öğrencilerimiz şalvarlarını giydi, kızlar yemenilerini bağladılar. Başladılar köy sokaklarında yürümeye. Kuzuları sevdiler, keçiden nasıl süt sağıldığını pür dikkat izlediler.  Sabah sağılmış taze sütlerden elleriyle yoğurt mayaladılar. Gözleme hamuru açtılar ve pişirdikleri gözlemeleri afiyetle yediler. Köyün havasını soluyan, oradaki katkısız hayattan bir günlük de olsa nasiplenen öğrencilerimiz okula mutlu döndü.