9 Ekim 2017
Haberler
Öğretmenlerimize STEM Programı Eğitimi

Öğretmenlerimize STEM Programı Eğitimi

“Science, Technology, Engineering, Mathematics” fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik sözcüklerinin baş harflerinden oluşan STEM olarak adlandırılan çalışma, okul düzeyinde matematik ve fen bilimleri derslerinin bütünleştirilmesi olarak yaygınlaşmış olsa da mühendislik ve teknolojinin sınıf içi ve sınıf dışı etkinlikler ile uygulanmasıdır.

STEM programı, öğrencilerimize proje üretme, icat etme ve üç boyutlu düşünebilme açısından ve mühendisliğe ilgi duyma anlamında ciddi katkı sağlayarak, öğrenme alanlarını zenginleştirecektir. Öğrencilerimizin çağın gereksinimlerine cevap verebilecek nitelikte bireyler haline gelmelerine fırsat yaratacaktır.

WeDo 2.0 temel set, WeDo yazılımı ve etkinlik paketi ile birlikte ilkokul öğrencilerinin meraklarını uyandıran, fen ve bilim alanlarında gelişmelerini sağlayan, gerçek hayat projeleri ile mühendislik, teknoloji ve kodlama deneyimleri sunan bir yaparak öğrenme aracıdır.

İlkokul idarecilerimiz, sınıf ve branş öğretmenlerimiz sınıf içinde ve dışında uygulanabilecek STEM programını destekleyecek ne tür etkinlikler yaptırabilecekleri konusunda 29 Eylül ve 7 Ekim Cumartesi günü eğitim aldılar. STEM programı eğitim süreci 21 Ekim Cumartesi günü sona erecek.

 

 



Etiketler