8 Haziran 2018
Öğrencilerimizin Doğa Sevgisi Çevre Günü Etkinlikleriyle Pekişti

İlkokul öğrencilerimiz 5 Haziran “Dünya Çevre Günü”nde düzenledikleri etkinlikte doğa ve ağaç sevgilerini ifade ederek geri dönüşümün önemini vurguladılar.

Dans gösterilerinin de yer aldığı okul öncesi, 1,2,3 ve 4. sınıflar düzeyinde okul tören alanında gerçekleştirilen etkinlikte her sınıf kendi çevre  sloganlarını yazdıkları pankartlarını açtı.  Öğrenciler, geri dönüşümlü malzemeler gazete, atık kağıt, plastik şişe, kapak, naylon torba, havlu kağıt rulolarından oluşturdukları kıyafetleri tanıtarak seçtikleri bir ağaç türünün özellikleri hakkında bilgi verdiler. Tanıtımını yaptıkları lise ve ortaokul binası bahçesinde yer alan çam, çınar, palmiye, karabiber, kayısı, ceviz ağaçlarına su verdiler. İlkokul bahçesinde bulunan malzemeleri geri dönüşüme uygun olarak ayrıştırarak çöp torbalarında topladılar.  Öğrencilerimizin hepsine çevre günü anısına bastırılan özel anahtarlıklar dağıtıldı.

Programın sunumunu yapan Müdür Başyardımcısı Tuna Boztaş, öğrencilerimizin öğretmenleri rehberliğinde yıl içinde yaptıkları birçok etkinlikte çevrenin önemine değindiklerini belirterek “Doğayı korumanın birinci şartı doğanın sahibi değil de bir parçası olduğunu bilerek hareket etmekten geçiyor. Bizler de öğrencilerimize bu bilinci vermek için yıl içinde birçok etkinlik ve gezi düzenliyoruz. Öğrencilerimizin sorumluluk alarak sınıfça ürettiklerini sergiledikleri ‘Çevre Günü” etkinliğimiz de bu etkinliklerin sonuncusu oldu.” dedi.