25 Nisan 2017
Öğrencilerimiz, Âşıklık Geleneği ile Tanıştı

Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi tarafından 24 Nisan Pazartesi günü “Türk Halk Kültürü ve Âşıklık Geleneği” etkinliği düzenlendi.  Âşıklık geleneğini yaşatan “İzmir Âşıklar Derneği” üyelerinden Âşık Celal Bulut, Âşık Ensar İpekoğlu ve Âşık Nuri Demiroğlu’nun katıldığı etkinliği Anadolu ve Fen Lisesi 9 ve 10. sınıflarımız beğeniyle izledi. Âşıklara teşekkür eden Okul Müdürü Tülay Yazgan, teşekkür belgesi takdim etti.

Anadolu’nun kültürel belleğinin yanı sıra kültürel çeşitlilik ve zenginliğinin de önemli bir ifadesi olan yüzyılların deneyimlerinden süzülerek biçimlenmiş, şiiri, müziği ve hikâye anlatımını içeren çok yönlü bir sanat olan âşıklık geleneğinden atışma, mahlas alma, leb-değmez, nazire söyleme gibi örnekler sunan âşıklar, sazlarıyla öğrencilerin gönüllerinde güzel bir iz bıraktı.