31 Mayıs 2019
Mezunlarımızı Muhteşem Bir Törenle Uğurladık

Anadolu Lisesi 26. dönem, Fen Lisesi 22. dönem mezunlarımız okul bahçesinde düzenlenen törenle uğurlandı. 12. sınıfltan uğurladığımız 112 öğrencimiz 30 Mayıs 2019 tarihinde okul bahçesinde düzenlenen özel bir törenle kep attı.

Törende MEV Yönetim Kurulu Başkanı A. Remzi Sezgin, MEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Talat Bulut, MEV Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Çoksak, MEV Denetim Kurulu Başkanı Aydın Özyar, MEV Bornova Öğretmenevi Müdürü Selahattin Haşlaker, MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları Koordinatör Müdürü Murat Zorluer ve MEV Koleji Özel Güzelbahçe Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Tülay Yazgan da mezunları yalnız bırakmadı.

Tören öncesinde, mezun öğrenciler ile okul etkinliklerinden karelerin yansıtıldığı  barkovizyon sunumu yapıldı. 12. sınıf öğrencilerimiz 10. Yıl Nutku eşliğinde topluca merdivenlere yerleştikten sonra saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan törende Anadolu Lisesi mezunları adına konuşmayı Ladin Akçınar Fen Lisesi mezunları adına Ekin Karya Köse yaptı. İki mezun da yaptıkları konuşmada yetişmelerinde büyük emekleri olan ailelerine öğretmenlerine ve okul idarecilerine teşekkür ettiler.

Öğrencilerden sonra söz alan Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Tülay Yazgan öncelikle verdikleri destek için Milli Eğitim Vakfının değerli yöneticilerine teşekkür etti. Tören alanını dolduran anne babalara da çocuklarını yetiştirirken verdikleri temel değerler ve emekleri için, öğretmenlerimize de öğrencilere gösterdikleri yol göstericilik  ve ilgi için teşekkür etti.

Mezunlara seslenen Yazgan, “Mezuniyet töreniniz hepiniz için bir dönemin bittiğini işaret ediyor olsa da lise yıllarındaki kapıyı kapattığınız zaman geleceğin kapısını da açıyorsun. MEV Kolejinde eğitimin sürecinde öğrenme ve büyüme, başarısız olma, tekrar deneyip tekrar başarıyı yakalama ve sürekli daha fazla bilgi edinmek, daha fazla bilgi edinmek, daha fazla bilgi edinmek için çaba gösterme fırsatınız oldu. Gelecekte başkalarının düşüncelerinin gürültüsünün kendi iç sesinizi boğmasına izin vermeyin. Ve en önemlisi, kalbinizi ve sezgilerinizi  takip etme cesaretine sahip olun. Umarım MEV Kolejindeki yıllarınız, seçkin öğretmen ve personelin yardımıyla, size kendi kalbinizi ve zihninizi takip etme cesaretini vermiştir. Emanetinize sahip çıktığınız, iyi insan olabilme yolunda doğru kararları alabildiğiniz, mutlu bir yaşam yolculuğu diliyorum. ” dedi.

MEV Yönetim Kurulu Başkanı A. Remzi Sezgin, Millî Eğitim Vakfının  mezunlara seslendi. “Ülkemizin seçkin eğitim kurumları arasında önemli bir yere sahip olan MEV Koleji Özel Güzelbahçe Anadolu ve MEV Koleji Özel Güzelbahçe Fen Lisesini tamamlayan sizlerle daima gurur duyacağız. Sizler, düşünen, doğru kararlar veren, ülkesini ve milletini seven, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, öğrendiklerini hayatın her aşamasında uygulayan, bilimi kendisine rehber edinmiş bireyler olarak güçlü Türkiye’nin oluşmasında esas unsur olacaksınız. Sizlerden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da; kendinizi, ailenizi, ülkemizi, milletimizi, vatanımızı, Ay yıldızlı bayrağımızı, İstiklal Marşı’mızı çok sevmenizi; inşa etmeyi hedeflediğimiz geleceğin güçlü Türkiye’si için ne kadar önemli ve değerli olduğunuzu bilmenizi, İnsan haklarının, insani değerlerin ve demokrasinin vazgeçilmez olduğu bilinciyle hareket etmenizi bekliyoruz. Bundan sonraki eğitim hayatınızda, istediğiniz, beklediğiniz, tüm başarıların ve güzel günlerin sizinle olmasını gönülden diliyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum. Yolunuz sağlık, umut ve başarıyla dolu olsun.

Sizleri sevgi, akıl ve bilime; iyilik, doğruluk ve güzelliğe, adalete ve haklarda eşitlik ilkesine, demokratik, laik, çağdaş, sosyal hukuk devletimize saygılı ve sorumlu, Türk milletini çağdaş uygarlığın saygın ve seçkin bir ortağı, onurlu bir üyesi yapmaya çalışacak, kalbi ve kafası insan, vatan, millet, bayrak, Atatürk sevgisi, saygısı dolu, ahlaklı, hoşgörülü, sorumluluk sahibi, anlayışlı, sabırlı, erdemli karakterler olarak yetiştirmeye gayret ettik. En güzel dostlukları kurduğunuz okulunuzdan mezun oluyorsunuz. İyi insan, iyi yurttaş ve iyi bir meslek sahibi olmanızı temenni ediyorum. Sizleri en iyi dileklerimle kutluyorum. Sağlık ve başarılar dileklerimle gözlerinden öpüyorum. Yolunuz açık, bahtınız güzel olsun.” dedi.

Okulu ilk beş dereceyle bitiren öğrencilerin açıklandığı törende Fen Lisesinden Burcu Sarıtaş birinci, Onur Cansever   ikinci, Ataberk Kıykım üçüncü, Ecem Lara Çividöken dördüncü, Ekin Karya Köse beşinci oldu. Anadolu Lisesinden ise Nazlı Pilavcı birinci, Ceyda Arabacıoğulları ikinci, Elif Eren üçüncü, Ada Şenel dördüncü, Naz Temelgünzeki beşinci oldu.

Okul birincileri isimlerini anı kütüğüne aileleri, okul müdürleri ve MEV yetkilileri ile birlikte çaktılar.

MEV Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğretmen kadrosu da öğrencilerimizle birlikte okul merdivenlerinde sıralandı. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tüm katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Mutluluk ve güzel bir gelecek dilekleriyle kep atan mezunlarımız  birlikte söyledikleri veda şarkılarıyla geceyi sonlandırdılar.