4 Mayıs 2017
MEV Koleji Öğrencileri Cern’deydi

Lise ve ortaokul öğrencilerinden oluşan bir grup öğrencimiz, 25-29 Nisan tarihleri arasında USA Camp yetkililerinin rehberliğinde Cenevre‐CERN laboratuarları incelemesini de içeren Almanya, İsviçre ve Fransa gezisine katıldılar.

Ortaokul Müdür Yardımcısı Yunus Otaklı ve Fen Bilimleri Zümre Başkanı Tülin Hilmioğlu  eşliğinde öğrencilerimiz, tüm dünyaca basından takip edilen binlerce gönüllü bilim insanı tarafından gerçekleştirilen dünyanın en büyük deneyini yerinde inceleyerek, bilim insanlarından bilgi aldılar.

Öğrencilerimiz, İsviçre’ de 1923 yılında Barış Antlaşmasının imzalandığı ve Cumhuriyet tarihimizin temellerinin atıldığı Lozan, Montrö kentleri ile Chillon Şatosu’nu, Olimpiyat Müzesi ve Albert Einstein Müzesini gezdi.

Zürich Üniversitesini gezen Technoroma Müzesinde 12 temel alanda sergilenen deneylerden bazılarını uygulama olanağı bulan öğrencilerimiz, gezinin son günlerinde Legoland ve Porsche Müzesini de gezilecek mekanlar listesine eklediler.