16 Mayıs 2019
MEV Gençlerinin Atatürk ve Doğa Sevgisi 100. Yıl Efes – Mimas Kültür Rotaları Kamp ve Yürüyüş Etkinliği ile Taçlandı

Millî Mücadelenin 100. yılı nedeniyle Beden Eğitimi Zümresi tarafından düzenlenen yürüyüş ve kamp etkinliğinde Efes – Mimas Kültür rotaları, doğa ve Atatürk aşığı MEV Koleji Doğa Sporları Kulübü gençlerine yol oldu.

10 Mayıs Cuma günü okullarında bir araya gelen MEV Koleji Doğa Sporları Kulübü ve gönüllü öğrencilerimizden oluşan 70 kişilik ekip, iki gün sürecek muhteşem manzaralarla karşılaşacakları etkinlik için yola çıktı.

Öğrencilerimiz Beden Eğitimi Öğretmenleri Özgür Pehlivan, Mine Kıvrık ve Rehberlik Öğretmeni Nesli Ertezkoşan’ın eşliğinde Seferihisar Azmak üzerinden Efes Mimas Kültür Rotalarını takip ederek Altınköy 1. kamp noktasına vardılar. Altınköy’de çadırlarını kurarak kamp yapan öğrenciler, 11 Mayıs Cumartesi günü Urla Demircili’ye geçtiler.

Efes Mimas kültür rotaları sırtlarında erzakları ve Türk bayrakları ile doğa ve Atatürk aşığı MEV gençlerine yol oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Kültür ve Kalkındırma Daire Başkanlığının lojistik desteğini alarak önceden belirlenen rotaları takip öğrencilerimiz, insanoğlu için en güzel öğrenme ortamı olan doğayla iç içe anlamlı bir etkinliğin parçası oldular.

Sadece yürümediler, çadır kurdular, birlikte yemek yaptılar, geçtikleri patika yolları yıllar yıllar öncesinde hangi medeniyetlerin ne amaçla kullandığını yetkili ağızlardan dinlediler. Atatürk’ün vatan toprağının kutsallığının ne anlama geldiğini daha iyi kavradılar. İnsanlık tarihine yön vermiş onlarca medeniyetin kurulduğu bu toprakların  hem altının hem üstünün ne kadar değerli olduğunu, binlerce farklı endemik bitkiye, ağaca, uygarlıkların izlerine ev sahipliği yaptığını kavradılar. Akşamları kamp ateşinin etrafından Atatürk’ün hatırlarından söz ettiler.

11 Mayıs Cumartesi günü saat 18.30’da ise Demircili sahiline farklı rotalardan ulaşan Off Road 35, Urla Off Road, Göztepe Windsurf, Çekmergen Geleneksel Okçuluk Derneğinden gelen sporcularla birlikte Atatürk posteri ve Türk Bayrağı açarak 19 Mayıs’ın 100. yılında Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyet mirasının “miras yedileri” olmayacaklarına söz verdiler.

Öğrencilerimizin yaptığı bu yolculuğu okulumuz mezunlarından kıdemli Doğa Sporları Kulübü öğrencisi Kaan Kut uçangöz ile kayda alarak mükemmel yolculuklarının tadına bizleri de ortak etti.