17 Mayıs 2019
MEV Gençleri 100. Yıl Coşkusunu “Dostluk Günü”nde Doyasıya Yaşadı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı töreni lise tören alanımızda gerçekleştirdi. Sunumunu Fen Lisesi Öğrencilerimiz Enis Özgün ve Sude Demet Çabuk’un yaptığı tören saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Kurtuluş Savaşı’mızın 100. Yıl dönümü nedeniyle açtığı “Samsun’da 100 Yıldır Yanan Meşale” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Anadolu Lisesi öğrencimiz Dilara Dereci kendisine ödül getiren kompozisyonunu okuyarak yaptı.

“Samsun’da 100 Yıldır Yanan Meşale” konulu kompozisyon, “19 Mayıs 1919 ve 100.Yıl” konulu şiir ve “Kurtuluş Savaşı’nın 100. Yılı” konulu resim yarışmasında okul ve ilçe derecesi alan lise ve ortaokul öğrencilerimize başarı belgeleri ve hediye çekleri Okul Koordinatör Müdürü Murat Zorluer ve Anadolu – Fen Lisesi Müdürü Tülay Yazgan tarafından verildi.

Bahçeyi dolduran tüm öğrencilerimiz Fen Lisesi öğrencimiz Ayça Çakmakoğlu’nun eşliğinde  Gençliğin Ata’ya Cevabını okudu. MEV Gençlik Korosu birbirinden güzel maşların yanı sıra güftesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ayşe Bıçakçı’ya, bestesi Müzik Öğretmenimiz Oktay Öztürk’e ait olan “19 Mayıs 100. Yıl Marşı”nı coşkuyla seslendirdiler. Sonrasında sahne alan MEV Ritim Grubunun gösterisi büyük beğeni aldı. Öğrencilerimiz kırmızı beyaz balonları öğretmenleriyle birlikte 100. yıl anısına gökyüzüne bıraktılar.

MEV Gençleri Ata’larının armağanı bayramlarını bu yıl 27. sini düzenlenen “Dostluk Günü”nde kutladı. 17 Mayıs Cuma günü düzenlenen etkinlikte öğrencilerimiz, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte çok iyi vakit geçirdiler. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bütün bir yılın yorgunluğunu okul bahçesinde kurulan sahne üzerinde gerçekleşen ortaokul ve lise dans gösterileri, “Ben Bilmezsem Kim Bilir?” yarışması, 12-D sinema stantları ile çim sahada kurulan şişme oyun parkurlarında gönüllerine eğlenerek attılar.

Günün son bölümünde “Eskazaband” müzik grubunun sahne aldı.  Öğrencilerimiz grubun seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla dans etti. Etkinliğin sonunda bütün öğrenciler ve öğretmenler el ele tutuşarak “Sev Kardeşim” şarkısı eşliğinde dostluk çemberi oluşturarak etkinliği noktaladılar.