28 Şubat 2017
Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programları Bilgilendirme Semineri

Öğrencilerimiz, Milli Eğitim Vakfı, ISE World Eğitim Vakfı ve Kanada Nova Scotia Bölgesi Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda belirlenen protokoller uyarınca, dünyanın en iyi on eğitim merkezinden biri olarak kabul edilen Kanada’da aylık, dönemlik veya yıllık değişim programlarına katılma, 13. sınıf değişim programlarıyla Kanada’dan ikinci diplomayla dönme olanağına kavuşmuştu.

26 Şubat Pazar günü okulumuz kütüphanesinde gerçekleşen seminerde şimdiye kadar liseden sekiz, ortaokuldan iki öğrencimizin şartları sağlayarak katıldığı Kanada Lise ve Üniversite Uluslararası Akademik Ortaklık Programlarının ayrıntılarına yer verildi.  Seminere  Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Tülay Yazgan,  Lise İngilizce Zümre Başkanı David Rowbotham, İlkokul ve Ortaokul İngilizce Zümre Başkanı Özlem Gönen, tüm kademelerdeki İngilizce öğretmenlerimiz ile psikolojik danışmanlarımız katıldı. Gökyar Karşit, Emin Paksoy, Demet Başar, Zelal Özkan ve Serhan Bahar’dan oluşan ISE World Eğitim Vakfı Eğitim Uzmanları, öğrencilerin programa giriş süreçleri,  şartlar ve sınav süreçleri hakkında tarafından aktarımlarda bulundu. Program sonunda tüm katılımcılara sertifikaları takdim edildi.