12 Mart 2019
İstiklâl Marşı’na Saygı, Bayrağa ve Yazgısına Direnen Bir Halkın Kurtuluş Destanına Saygıdır

12 Mart Salı günü okulumuz konferans salonunda düzenlenen törende öğrencilerimiz İstiklâl Marşı’na ve bayrağa saygılarını gösterdiler.  Milletimizin bağımsızlık yemininin manzum ifadesi olan İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 98. yıl dönümü törenimiz  saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini  belirten konuşmayı ortaokul Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı  Mine Aygül Kaya yaptı. İstiklâl Marşı’mızın yazılma sürecini özetleyen öğretmenimiz, “İstiklâl Marşı’nı anlayabilmek için, Mehmet Akif’i iyi bilmek, şahsında topladığı milli mücadele ruhunu yakından tanımak, bu ruhu hakkı ile hissetmek gerekir. Halkın tescillediği milli bir şair, ideal bir öğretmen, branşına hâkim bir veteriner, cesur bir gazeteci, Kurtuluş Savaşı’nda iyi bir asker, Türk gencine ufuk çizen fikir ve aksiyon adamı, bir politikacı, bir gönül insanı.  Arkadaşlarının ısrarları üzerine yarışmaya katılan Mehmet Akif Ersoy, yarışmayı kazanmıştır. Ödül olarak verilen 500 lirayı Hilal-i Ahmer’e bağışlamıştır. Marşımızın ilk dizeleri bu ülkede hala nefes alan tek bir kişi kalsa dahi, ülke için umut ışığının sönmediğini ifade etmektedir. Bu ülke alçakların hayasızca istilasından her ferdinin göğsünü siper etmesi ile nasıl kurtulmuşsa, bundan sonra da aynı anlayışla hareket etmeye, temel değerlerinden aldığı güçle devam edecektir. Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bu yüce destanı yazan ustayı hem de kahramanlıkları ile ilham olan başta Yüce Önderimiz M. Kemal Atatürk olmak üzere sayısız kahramanı rahmetle anıyorum. Hepimizin mücadeleci ruhla Atatürk ilkelerine bağlı, aydınlık yarınlara yürümesini diliyorum.”dedi.

Edebiyat Öğretmenimiz Özlem Temiz’in sunduğu programda “İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy” adlı belgesel izlendi. Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi tarafından Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine yönelik açılan  “İstiklâl Şairi Mehmet Akif ERSOY” temalı şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Okul Müdürü Tülay Yazgan başarı belgelerini ve hediye çeklerini verdi.

Anadolu Lisesi şiir dalı birincisi Sergen Gencer ve Fen Lisesi şiir dalı birincisi Umut Berkay Polat eserlerini seslendirdiler.  Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağına olan inancını, Türk ulusunun bağımsızlığa  bağlılığını en güzel şekilde ifade eden İstiklâl Marşı’mızı  Ortaokul 5. sınıf öğrencilerimiz izleyici koltukları arasından coşkulu bir şekilde seslendirdi. Her kıta bir öğrenci tarafından okundu. Öğrenciler sahnede bir araya gelerek İstiklâl Marşı’mızın son kıtasını seslendirdiler. Öğrencilerimize günün anısına Okul Koordinatör Müdürü Murat Zorluer tarafından başarı belgeleri takdim edildi.

Vatan ve bayrak sevgisiyle yoğrulan öğrencilerimizin emeği töreni izleyen velilerimizi ve öğretmenlerimizi duygulandırdı.

Fen Lisesi şiir dalında derece alan öğrencilerimiz:

1. “Milletin Sesi” Umut Berkay Polat F 11-A
  2. “İstiklal” Rüzgar Erdem F 9-A
  3. 3. “İstiklal Dizeleri” Ilgın Karadeniz   F 10-A

Anadolu Lisesi şiir dalında derece alan öğrencilerimiz:

1. “Mehmetçik Benim Adım” Sergen Gencer 10-A
  2. “Vatanım” Öykü Naz Bayır 10-A