23 Aralık 2016
İlmek İlmek Umut Ördüler

Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Engellilere Destek Kulübü öğrencileri Kızılay Urla Şubesi ile birlikte düzenledikleri “Birlikte Umut Örelim” kampanyası ile engelli bir öğrenciye umut oldular.  Alışık olduğumuz yiyecek içecek kermeslerinden farklı olarak yeni yıl öncesinde el emeği göz nuru el örme atkı, bere ve şallar ile  kitap ayraçları, takılar ve yeni yıl süslerini satışa sunan öğrencilerimiz, bir engelli öğrenciyi hayata bağlayacak akülü arabayı alacak satışa ulaştılar. Kulüp öğrencilerinden Çağla Aslantaş, Emir Artkıy, Semen Kandemir, Dicle Budak Soğuk, Alara Çokan ve Ceylin Karayel ile Kulüp Öğretmenleri İlknur Saç ve Nefise Karhan “Kış günlerinin bizi ısıtan yün  örme ürünleri  bu kez kalplerimizi de ısıttı. Kampanyaya destek olan tüm arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve okul müdürümüze teşekkür ediyoruz.” dediler.

Açılan stantta dezavantajlı grup olarak tanımlanan engelli öğrenciler ve yetişkinler tarafından geri dönüşüm malzemelerinden yararlanılarak hazırlanan yeni yıl süsleri de  satışa sunuldu. Kızılay Urla  Şubesi Müdürü Nurgül Saltık  öğrencilerin çabasına ve duyarlılığına hayran kaldıklarını belirtti. Okul Müdürü Tülay Yazgan’a ve kulüp öğretmenlerine teşekkür ederek görev alan öğrencilere teşekkür belgesi takdim eden  Saltık, “Umarız, MEV Koleji ile bundan sonra da farklı sosyal sorumluluk projelerinde birlikte oluruz.”  dedi. Okul Müdürü  Tülay Yazgan da öğrencilerinin çabasını tebrik ederek başarı belgelerini takdim etti. Düzenlenen kermeslerden elde edilen 5 bin 320 liranın, 4 bini ile akülü araba alınacağını, geri kalan miktarın Behçet Uz Çocuk Hastanesi bünyesinde yer alan okulun kitap, eğitim materyali ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağını belirtti.