16 Haziran 2016
Her Kitap Cezaevi Çocuklarına Bir “Pencere” Oldu

2. sınıf  öğrencilerimiz, “Her Çocuk Eşit Doğar” sosyal projesiyle, tutuklu yakınlarının yanında kalan çocukların temel ihtiyaçlarını karşılayan bir imeceye imza attıÖğrencilerin, yazdığı “MEV Çocuklarından Hayvanlara Mektuplar” adlı kitap satışa çıkarılarak, yakınları cezaevinde kaldığı için çocukluk dönemini içeride geçiren çocukların ihtiyaçları için kaynak sağlanmış oldu.

Öğrencilerimizden sevindiren kitap

Yazar Çiler Çelikler’in “Hayvanlardan Çocuklara Mektuplar” kitabını okuyan yüz yirmi MEV Koleji 2. sınıf öğrencisi, sevdikleri ve ilgilerini çeken hayvanlara yazdıkları mektupları “MEV Çocuklarından Hayvanlara Mektuplar” adını verdikleri kitapta topladılar.

Nesilleri tükenmekte olan hayvanlardan, evcil hayvanlara kadar pek çok türe hitaben yazdıkları mektuplardan oluşan kitabın satışından elde ettikleri gelirle kendileri kadar şanslı olamayan hükümlü ve tutuklu anneleriyle birlikte cezaevinde yaşamların sürdürmek durumunda kalan bebek ve çocuklar için çocuk bezi, mama, emzik, biberon, kıyafet, iç çamaşırı, peluş oyuncaklar, boyama kalemleri, resim defterleri, panduf, ayakkabı ve terlikten oluşan yardım malzemeleri satın aldılar. Yardımlar 2. Sınıflar Zümre Başkanı Fatma Ceylan  ve Sınıf Öğretmenleri Şirvan Filiz, Özge Büyükbayram, Serap Noyan ve Selin Özşahin tarafından ilgililere teslim edildi.

Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hüseyin Kara, kurum bünyesindeki 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik katkılarından dolayı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu’na “Teşekkür Belgesi” takdim etti.
MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları Koordinatör Müdürü Murat Zorluer, öğrencilerin minik elleriyle kaleme aldıkları mektupların önce kitaplaştığını, ardından sosyal sorumluluk anlayışıyla cezaevinde  yakınlarının yanında yaşamlarını sürdürmek zorunda olan çocuklarla dayanışma kampanyasına dönüşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek emeği olan tüm öğrenci, öğretmen ve kitapları satın alarak kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti.