7 Ekim 2019
Hayvanlardan Çocuklara Mektup Var

2. sınıflar zümre öğretmenlerimiz dünyamızı paylaştığımız hayvan dostlarımızın hakları ile ilgili öğrencilerimizde farkındalık oluşturacak bütün bir yıla yayılacak projeyi “Hayvanları Koruma Günü” olan 4 Ekim Cuma günü Yazar Çiler Çelikler’in “Hayvanlardan Çocuklara Mektup Var” adlı kitabını öğrencilerine dağıtarak başlattılar.

Kitapta, yazarın konuşturduğu onlarca hayvandan, gerçek dostları çocuklara yazılmış mektuplar yer alıyor. Karınca, fil, kedi, köpek, zürafa aklınıza gelebilecek birçok farklı hayvan çocuklara sesleniyor. ve onlara kendi yaşam koşullarından bahsediyor.

2. sınıf öğrencilerimiz kitabı okuduktan sonra içinden seçecekleri bir hayvana mektup yazacaklar. Projenin can alıcı noktası da burada. Öğrencilerimize empati yaptıracak,  hayvanların yaşam ortaklarımız olduğu gerçeğini hissettirecek bu proje için  mektup yazan her öğrencimizin emeği “Çocuklardan Hayvanlara Mektuplar” adıyla kitaba dönüşecek.

Nisan ayında sonlanacak proje konusu olan kitap satışından elde edilen gelir Ege Orman Vakfı’na bağışlanacak.  Öğrencilerimiz topluca ürettikleri bu kitaptan satın alarak giderek azalan birçok hayvan için doğal yaşam ortamı ormanlarımızın çoğalması için önemli bir katkıda bulunacaklar.

Öğrencilerimiz bu projeyle insanoğlunun kendinden başka canlıya yaşam hakkı tanımayan bencilliğinin önemli bir sorun olduğunu ancak sorunun değil, çözümün parçası olmanın da ne kadar değerli ve önemli olduğunu küçük yaşta öğrenecek.