12 Mart 2018
Hakkıdır Hür Yaşamış Bayrağımın Hürriyet

Milletimizin bağımsızlık yemininin manzum ifadesi olan İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 97. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini  belirten konuşmasını Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Ebru Paykoç yaptı. İstiklâl Marşı’mızın yazılma sürecini özetleyen öğretmenimiz,  “Mehmet Akif, İstiklâl Marşı’nı kahraman ordumuza ithaf etmiştir. Ayrıca ‘bu şiir bana değil, millete aittir’ diyerek İstiklâl Marşı’nı Safahat adlı eserine koymamıştır. Başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif olmak üzere, bu vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

Lise öğrencilerimizden Şevval Feyzan Tabanca ve Yağız Cenkoğlu’nun başarıyla sunduğu törende  “İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy” adlı belgesel izlendi. “Mehmet Akif Ersoy ve Gençlik” adlı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize başarı belgeleri Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Tülay Yazgan  tarafından verildi. Anadolu Lisesi birincisi Zeynep Kalyoncu ve Fen Lisesi birincisi  Burcu Sarıtaş eserlerini seslendirdiler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan “Mehmet Akif Ersoy ve Gençlik”  konulu  resim yarışmasında il ikincisi olan 4-A sınıfı öğrencimiz Duru Kuş’a ödülünü Müdür Başyardımcısı Tuna Boztaş verdi. Aynı adla açılan şiir yarışmasında 7-F sınıfı öğrencimiz Melisa Bıçakçı “Korkma” adlı şiiriyle il birincisi oldu. 7-A sınıfı öğrencimiz Damla İncebıyık “İstiklâl Marşı’nı Söylerken Neler Hissederiz?” konulu kompozisyon yarışmasında ilçe ikincisi oldu. Öğrencilerimiz belgelerini ve hediye çeklerini aldılar.

Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağına olan inancını, Türk ulusunun bağımsızlığa  bağlılığını en güzel şekilde ifade eden İstiklâl Marşı’mızı  ortaokul öğrencilerimiz izleyici koltukları arasından coşkulu bir şekilde seslendirdi. Her kıta bir öğrenci tarafından okundu. Öğrenciler sahnede bir araya gelerek İstiklal Marşı’mızın son kıtasını seslendirerek  Türk bayrağı açtılar.

Vatan ve bayrak sevgisiyle yoğrulan öğrencilerimizin emeği töreni izleyen velilerimizi ve öğretmenlerimizi duygulandırdı.