15 Nisan 2019
Feyza Hepçilingirler ile Ana Dilimiz Üzerine Söyleştik

Ortaokul 5 ve 8. sınıf öğrencilerimiz 10 Nisan Salı günü edebiyat dünyamızın önemli isimlerinden biri Feyza Hepçilingirler ile buluştu. Yazarın “Off Dilim” kitabını okuyan 5. sınıflarımız ile “Türkçe Off” kitabını okuyan 8. sınıf öğrencilerimiz yazarla ana dilimiz üzerine söyleşti. Ellerinde okudukları kitaplarıyla söyleşiye gelen öğrencilerimize yazar “Okumazsak ne olur? Okursak ne olur? Neden okuruz?” sorusunu yöneltti. Öğrencilerimiz, “Okumak bir zevk işidir, bir ihtiyaçtır, sadece bilgi edinmemizi değil insanı öğrenmemize onu çözmemize, dilimizi daha iyi kullanmamıza, hayal gücümüzü geliştirmemize başka insanların hayatlarını hayatlarımıza katmamıza yarar ve kitap bize hayatı anlatır gibi yanıtlar verdiler. Ana dilimizin yanlış kullanımının toplum üzerinde yarattığı olumsuz etkilerden söz eden yazar, dilimizi yabancı dillerin etkisinden korumanın önemine değindi. Öğrencilerimiz yazara iki kitabı hakkında sorular yönlendirdi. Öğrencilerin ilgisinden oldukça memnun olan Hepçilingirler, öğrencilerimiz için kitaplarını imzaladı.