8 Ekim 2019
Fehime Özdemir ile Hayvan Öyküleri Üzerine Keyifli Bir Söyleşi

Öğretmen ve yazar sıfatlarını bir arada barındıran Fehime Özdemir’in hayvan öykülerini anlattığı fabl türü kitaplar 2. sınıf öğrencilerimiz tarafından beğeniyle okundu.  Zevkle okudukları kitapların yazarıyla da 7 Ekim Pazartesi günü sınıflarında bir araya gelen öğrencilerimiz, keyifli bir söyleşinin ortağı oldular.

Torunla birlikte kurulan hayaller kitaba dönüştü

Okulumuzda uzun yıllar sınıf öğretmeni olarak görev yapan Fehime Özdemir’in, torunu 2-A sınıfı öğrencimiz Elif Şenpınar ile kurduğu hayaller sekiz kitaplık bir hayvan öyküleri serisine dönüşmüş. Torunun anlattığı hayvan öykülerini kurgulayan yazar “T-Reks Şehirde”, “Minik Okula Başlıyor”, “Maviş ile Sütiş”, “Mavi Balinaya Ne Olmuş?”, “Karga Müzik Festivalinde”, “Çekirge ile Sincabın Arkadaşlığı”, “Badem ile Dost”, “Güvercin ile Kurbağa” adlı kitapları üzerine öğrencilerimizle söyleşti.

Hayal kurmanın önemini anlattığı söyleşide her kitabın içinde saklı öğretilerden söz edildi. Yazar, kimseyi dış görünüşüne göre yargılamamak gerektiği, herkesin mutlaka bir konuda yetenekli olduğu, kimsenin mükemmel olmadığı, arkadaşlığın değeri, doğaya sahip çıkma sorumluluğu üzerine öğrencilerimizle sohbet etti.

Çocuklardan çok şey öğrendiğini söyleyen yazar, öğrencilerden kitapları hakkında beğenip beğenmedikleri bölümlerle ilgili  fikirlerini, önerilerini mektup yazarak iletmelerini istedi.