3 Temmuz 2017
Eğitimde Bütünü Görebilme

Herhangi bir parçanın detayına odaklanmak yerine, bütünü ve ilişkiler ağını görmeyi sağlayan bir bakış açısı olarak tanımlanan sistem düşüncesini sınıflarında uygulayan okul öncesi öğretmenlerimiz, tüm öğretmenlerimize yaz dönemi hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında  “Eğitimde Sistem Yaklaşımları” konulu bir  sunum yaptılar.

Eğitimde Sistem Düşüncesi Derneği gönüllülerinin de desteğiyle sunumlarını gerçekleştiren öğretmenlerimiz, sistemin ne olduğu, hangi araçların kullanıldığını anlattılar.  Okul öncesi grubunda bu becerilerin kazanılmasına yönelik sınıf içinde denenmiş örnekleri paylaştılar.

Okul öncesi öğretmenlerimizin sunumu sonrasında dernek görevlilerinden Emre Göktepe, Filiz Güler derneğin işleyişi hakkında bilgi verirken Sınıf Öğretmeni Şebnem Demir ilkokul düzeyinde, Tarih Öğretmeni İsmail Eryaşar da sosyal bilimler konularındaki uygulamalardan örnekler sundular.