7 Haziran 2017
Dünya Çevre Gününde Geri Dönüşümün Önemini Vurguladık

Okulumuz Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım Zümresi tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen “Geri Dönüşümün Mucitleri Atık Malzemelerle Tasarım Yarışması”nın finali 5 Haziran Dünya Çevre Gününde okul konferans salonunda gerçekleşti.

Projede 15 finalist yarıştı

İzmir genelinde tüm ortaokul öğrencilerine açık olan yarışmanın final gününde  62 eser arasından ilk elemeyi geçen 15 finalist öğrenci eserlerini final jürisine anlattılar. Jürinin eserleri ile ilgili sorularına yanıt verdiler.

Atıklardan ses geldi

Jüri değerlendirmesini yaparken 1. sınıf öğrencilerimizden oluşan Ritmix Grubunun çöp kovalarından oluşan enstrümanlarıyla yaptıkları davul şovu ve 4-G  sınıfı öğrencilerinin atıklar konseptli dansları beğeniyle izlendi.

Yarışmada birinciliği Mehmet Emin Yurdakul Ortaokulundan Arda Ercan, “Dönüştür Aydınlatsın” adlı çalışmasıyla aldı.  İkinci olan çalışma İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarından  Zeynep Baykara’nın  “Ekosandalye” adlı eseriydi. Üçüncülüğü “Dönüşümün Işığı” adlı çalışmasıyla adlı çalışmasıyla öğrencimiz Onur Candar kazandı. Mansiyon ödülünü ise Ali Bayırlar Ortaokulundan Zerda Pulat “Atık Kumbaram” adlı çalışmasıyla aldı.

Derece kazanan öğrencilere ve öğretmenlerine RENSER ve İDOL kırtasiye katkılarıyla  altın, kırtasiye ve boyama setleri hediye edildi. Yarışmada, RENSER Servis Müdürü Veli Ünsal, İDOL Kırtasiye AŞ. Yönetim Kurulu Bşk. Şerif Türkay, Dokuz Eylül Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Emekli Öğretim Görevlisi Mete Sezgin, Dokuz Eylül Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Firdevs Sağlam jüri üyesi olarak görev yaptı.

Geri Dönüşümün Mucitleri Proje yarışmasında ilk elemeyi aşarak 15 proje arasında yer alan tüm öğrencilere de başarı belgeleri ile kırtasiye ve boya setleri armağan edildi.

Okulumuz Koordinatör Müdürü Murat Zorluer, 5.si düzenlenen “Geri Dönüşümün Mucitleri Atıklarla Tasarım Proje Yarışması”nı daha da geliştirerek sürdürmeyi düşündüklerini belirterek katılan tüm öğrenci ve öğretmenleri kutladı. Katkılarından dolayı Renser – Renault ve İdol Krtasiye AŞ yetkililerine teşekkür etti.