2 Mayıs 2019
DNA Günü Kutlandı

DNA molekülünün bugün kabul görmüş yapısı, 65 yıl önce James D. Watson ve Francis Crick tarafından 21 Şubat 1953’te resmen keşfedildi. Sadece elektron mikroskobu ile görülebilen DNA ipliğinin uzunluğu bazen 10 cm’yi bulabiliyor. İnsan vücudunda 100 trilyondan fazla hücre olduğunu düşünürsek toplam DNA uzunluğu yaklaşık 200 milyar kilometre.

DNA Günü, 2003 yılında İnsan Genom Projesi’nin tamamlandığı ve 1953 yılında DNA çift sarmalının James Watson ve Francis Crick tarafından keşfinin açıklandığı gün olan 25 Nisan’ı anmak için kutlanmaktadır.

Okulumuz Fen Bilimleri Biyoloji bölümünün katkılarıyla hazırlanan “DNA Günü Etkinlikleri” kapsamında; DNA izolasyon deneyi izlendi. Fen Lisesi 11 B sınıfı öğrencilerimizden Yasemin Kutan’ın hazırladığı dev DNA maketi ve canlılar dünyasına ait ilginç bilgileri içeren bayraklarla süslenen kurabiyeler oldukça ilgi gördü.