14 Nisan 2017
Biyolojik Çeşitliliğimizi Araziye Çıkarak İncelediler

Doğada yaşayan her canlıya saygı duymak insan olmanın bir gereği. Ancak doğanın kendi içindeki o mükemmel dengesinin ve döngüsünün farkında olan insan doğaya saygı duyuyor. Kendi yaşam alanları da dahil olmak üzere tüm canlıların yaşama hakkını gasp eden insanoğlu kendine şu soruları sormalı: “Hangi hayvan sadece zevk olsun diye başka bir canlının hayat hakkını elinden alıyor?”, “Doğanın sahibi kim, insanoğlu mu?, “Eğer öyleyse neden böcekler insanoğlundan çok daha uzun yıllardır bu dünyadaki varlıklarını sürdürüyorlar?”

Öğrencilerimizin bu soruları kendilerine daha sıklıkla sormaları için düzenlediğimiz “Türkiye’deki Biyolojik Çeşitlilik” konulu konferans ve “Doğa Eğitimi” gezimiz amacına ulaştı.

9. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak planladığımız etkinlikte sunum ve gezi rehberliğinde Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümünde görevli Uzman Yusuf Durmuş’un desteğini aldık.  7 Nisan Cuma günü düzenlenen Durmuş’un verdiği konferansta öğrencilerimiz, ülkemizin biyolojik çeşitliliği hakkında bilgi sahibi olmanın yanı sıra güncel bilimsel gelişmelerden de haberdar oldular. Sunum sonunda Okul Müdürü Tülay Yazgan, plaket takdiminde bulundu.

8 Nisan Cumartesi günü gerçekleşen  geziye Fen Bilimleri Zümre Başkanı Tülin Hilmioğlu, Biyoloji Öğretmenimiz Sibel Hıdır ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Özgür Pehlivan eşlik etti.  Öğrencilerimiz, Yusuf Durmuş’un rehberliğinde Kemalpaşa Nazarköy’de gerçekleşen doğa gezisinde biyolojinin gizemli dünyasını çözmek için önemli bir adım attılar. Öğrenciler açısından baktığımızda doğada gözlem ve araştırma yapma becerisini kazanmak da bu işin en karlı yanıydı.  Yaşadığımız coğrafyadaki bitki ve hayvan türlerindeki çeşitliliğinin de zenginlik göstergesi olabileceğinin farkına vardılar.

Arazi çalışması, bilimin hayatın ta kendisi olduğunu hatırlatarak, bilimsel çalışmaların fitilini ateşleyen en önemli duygu olan öğrencilerimizdeki merak etme duygusunu gıdıkladı. Ne de olsa yüzler bilimle güler…