6 Aralık 2017
Bir Mübadele Köyü: Şirince

Ortaokul Sosyal Bilgiler Zümresi Gezi-Tanıtım ve Turizm Sosyal Etkinlik Kulübü tarafından 7. sınıf öğrencilerimize  “Bir Mübadele Köyü : Şirince” gezisi düzenlendi. 2 Aralık 2017 Cumartesi günü gerçekleşen, öğrencilerimizin okulda edindikleri bilgileri yerinde görerek pekiştirmeleri, gezerek öğrenmeleri ve hazinenin üzerinde yaşayıp nasıl bir mirası devraldığının farkında olmaları amacıyla düzenlenen geziye Müdür Yardımcı Belgin Şanlıtürk, Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Mine Aygül Kaya ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Serap Uyar öğrencilerimize eşlik etti. Geziye rehberlik eden Profesyonel Turist Rehberi Zeynep Vardar öğrencilere gezi sırasında mübadelenin canlı tanıklarından Dido Sotiriyu’nun kaleme aldığı “Benden Selam Söyle Anadolu’ya” adlı kitabından bölümler de okundu. Gezinin asıl durağı Şirince’ye gelmeden önce Yedi Uyuyanlar Mağarası, Meryem Ana, İsa Bey Camii, St. Jean Kilisesi  ve  Selçuk Müzesi’ni de gezen öğrencilerimiz, Anadolu’nun tarih içinde farklı kültürden, dinden ve uyruktan pek çok insana analık yaptığını ve yurt olduğunu zenginliğinin temelinde bu gerçeğin yattığını kavradılar.