10 Ekim 2019
Bilim Gözlem Yapmakla Başlar

İnsanı bilim yapmaya sevk eden en önemli duygu meraktır elbette. Bizim çocuklarımızda bu duygudan fazlasıyla var. Dolayısıyla hepsi bilim insanı olmaya aday. Gözlem yapmaksa bilim insanlarının bir araştırmaya başlamadan önce yaptıkları ilk şey. Hal böyle olunca 5. sınıf öğrencilerimiz seçmeli bilim uygulamaları dersinde öğretmenleri rehberliğinde bolca gözlem yapıyor. Okul bahçemizde yer alan ağaçlar, bitkiler, kozalaklar, çiçekler, toprak zemin öğrencilerimize zengin bir gözlem ortamı sunuyor. Ellerinde büyüteçle canlıları daha yakından görerek detaylı inceleyen öğrencilerimiz, gözlem yaparken sadece görme duyusunu değil, diğer tüm duyularını kullanmalarını gerektiğini öğreniyor. Buldukları canlıların temel özelliklerinin yanı sıra farklılıklarını da gözlemleme olanağına sahip olan öğrencilerimiz, bilimin gözlem yapmakla başladığı gerçeğini de yaşayarak öğreniyorlar.