13 Ekim 2017
6. Sınıflarımız BİLİMSEV’i Sevdi

6. sınıf öğrencilerimiz, 10-11 Ekim tarihlerinde şubeler halinde Fen ve Teknoloji öğretmenleri rehberliğinde Urla’da yer alan Bilimsev’e düzenlenen geziye katıldılar. Eğlenceli ve öğretici bir ortamın sunulduğu Bilim Sanat ve Etkinlik Vadisinde öğrenciler birçok deney yaptılar. Fen ve Teknoloji dersinin konuları arasında yer alan hücreyi, hücre modelinde pastalar yaparak pekiştirdiler. Üzerine şekerlemelerden ve soslardan oluşturdukları mitokondri, lizozom, endoplazmik retikulum, golgi cisimciği, kromozom, çekirdek ve hücre sıvısı organellerini yerleştirdikleri pastaları afiyetle yediler. Teleskopla Ay ve Güneş’i gözlemlediler.  Birçok farklı deneyi gözlemleyen ve bunlarla ilgili soru soran öğrenciler, bilimle içe içe güzel bir gün geçirdiler.