8 Ocak 2019
4. Sınıf Velilerimize Ortaokulumuzu Anlattık

4. sınıf velilerimize 5 Ocak 2019 Cumartesi günü  düzenlenen konferansta Okul Koordinatör Müdürü Murat Zorluer, önümüzdeki eğitim öğretim yılında 5 ve 6. sınıflardan sorumlu olacak Müdür Yardımcısı Belgin Şanlıtürk, İngilizce Zümre Başkanı Özlem Gönen ve Rehberlik Öğretmeni Azize Yıldızhan tarafından Ortaokulda öğrenci ve velilerimizi bekleyen süreçlerle ilgili bilgi verildi.

İlkokulda öğrencilerimize verilen temel becerilerin üzerine MEV Koleji çatısı altında Ortaokulda öğretmenlerimizin  öğrencilerimize hangi yeterlilikleri kazandırmak için çaba harcandığına ilişkin ayrıntılı bilgi verildi. Temel önceliğin Atatürk ilke ve inkılapları ışığında öğrencilerimize 21. yüzyıl becerileri kazandırmak ve onları orta öğretime mümkün olan en üst donanımla hazırlamak olduğunun altını çizen Okul Koordinatör Müdürü Murat Zorluer, yabancı dilden, sosyal birey olmaya; akademik yeterlilikten takım halinde çalışmaya; kendini farklılıkları ve ayırt edici özellikleriyle tanımaları için öğrencilerimizin katıldığı ulusal ve uluslararası projelere,  teknolojik alt yapısı oluşturulmuş akıllı sınıf ve 3-D uygulamaları ile spor ve sanat olanaklarına  değindi.

5. sınıfta yoğunlaştırılmış  İngilizce öğretimini getiren Cambridge Uluslararası Programının öğrencilerimizin hayat boyu öğrenmeye hazırlığına ve onları birer dünya vatandaşı yapma yolunda sağlayacağı katkıları İngilizce Zümre Başkanı Özlem Gönen anlattı.

Tüm bu eğitim – öğretim süreci boyunca bu sürecin ayrılmaz bir parçası olan Rehberlik çalışmaları kapsamında öğrencilerimizin ortaokula uyumunu kolaylaştırmak için yapılan çalışmalar ve genel rehberlik çalışmaları hakkında bilgiyi de 5 ve 6. sınıflardan sorumlu Rehber Öğretmen Azize Yıldızhan yaptı.

4. sınıf velilerimiz de bilgilendirme sonrasında merak ettikleri konularla ilgili yetkililerle birebir konuşma fırsatı buldular.