24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Alınabilecek En Anlamlı Hediye

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Alınabilecek En Anlamlı Hediye

Öğretmenlerin asıl mutluluğu yetiştirdikleri öğrencilerin yaptıkları güzel işleri görmek, başarılarına tanıklık etmektir. Okul müdürlerimize, tüm öğretmenlerimize ve özellikle yabancı dil zümremize Yale Üniversitesinden aldıkları madalyalarla en güzel hediyeyi lise WSC Kulübü öğrencileri verdi.

Lise  WSC Kulübü öğrencilerimiz, 50 ülkeden 2 bine yakın öğrencinin katıldığı, 10-14 Kasım tarihlerinde Amerika’nın Yale Üniversitesinde düzenlenen Şampiyonlar Turnuvasından 12 madalya ile dönmüştü.

İngilizce Öğretmenleri Sevda Semoğlu rehberliğinde Yarkın Menderes, Enis Özgün, Sarp Tatlıcıoğlu, Eren Özdil, Melisa Akgül ve Deniz Muğla’dan oluşan MEV Koleji WSC öğrencileri, geleneksel akademik yarışmalardan farklı olarak eğlenceli, kültürel birikim sağlayan, takım çalışmasıyla ödülü hedefleyen World Scholar’s Cup Şampiyonlar Turnuvasında 4 altın ve 8 gümüş madalya alarak önemli başarıya imza attılar.

Okul müdürlerimiz de onların başarısını velilerimiz ve öğrencilerimizle pasta keserek kutladı. Okul Aile Birliğimiz de öğrencilerimize üzerinde Ata’mızın resminin olduğu kravat şal hediye ettiler. Öğrencilerimizin bu başarısı basında yer buldu.

Yale’de şampiyonluğa giden yol uzundu

Önce İzmir’de düzenlenen bölgesel turnuvada, sonrasında Atina’da gerçekleşen dünya turnuvasında oldukça yüksek puanlar alan öğrencilerimiz, dünyanın saygın üniversitelerinden bir olan Yale Üniversitesinde şampiyonlar turnuvasına katılmaya hak kazandı.

Öğrencilerimiz, turnuvada  “An Unlikely World” ana başlığı altında fen ve teknoloji, tarih, edebiyat, resim ve müzik ile sosyal bilimler branşlarına uyarlanan temalarda münazara, kompozisyon ve bilgi yarışması kategorilerinde üçer kişiden oluşan iki takım halinde yarıştılar.

Liseli kültür elçileri

Turnuva kapsamında farklı kültürlere sahip öğrencilerin kaynaşması ve kendi kültürlerine ait değerleri tanıtmaları amacıyla düzenlenen kültür fuarında Türkiye standı açan öğrenciler, stantta Türk lokumu ve nazar boncuğunu tanıttılar. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve kültür antropoloğu sıfatı ile her türlü övgüyü hak eden Ata’mızın rozetini dağıttılar. Harvard ve MIT Üniversitelerini gezen öğrenciler, eğitim hedeflerini de büyüttüler.

Öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduğunu belirten Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Tülay Yazgan ile Murat Zorluer, öğrencilerimizi tek tek tebrik ettiler. “Sadece yabancı dil yeterlilikleri ile değil,  bilgileri, görgüleriyle de okumuzu ve ülkemizi başarıyla temsil eden öğrencilerime, onları hazırlayan İngilizce Öğretmenimiz Sevda Semoğlu’na ve velilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dediler.

 



Etiketler