12 Eylül 2019
2016 Yılı Mezunumuz Vahap Şanal, Dünya Satranç Şampiyonu Carlsen’i Yendi

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları çatısı altında tamamlayan,  ilkokula başladığı 2004-2005 yılından itibaren satrançtaki başarılarıyla okulumuzun gururu olan 2016 yılında da MEV Koleji Özel Güzelbahçe Anadolu Lisemizden mezun ettiğimiz Vahap Şanal, başarılarıyla ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor. 2013 yılından beri dünya şampiyonluğunu kimseye bırakmayan Norveçli Magnus Carlsen, bir satranç sitesinde oynadığı yıldırım maçlarında  Türkiye’de en genç yaşta Büyükusta seviyesine çıkmayı başaran, Vahap Şanal ile karşılaştı.

5 + 0 süre kontrollü (5’er dakika ve süre eklemesiz) oynanan müsabakada Carlsen, maçın  10. hamlesinde Şanal’a karşı geri düştü. Şanal’ın vezir çıkmayı garantilediği konumda rakibi Carlsen “İyi oyun, terk düğmesi neredeydi?” şeklindeki ifadesiyle maçı terk etti. Ülkemizi satranç alanında başarıyla temsil eden sevgili Vahap Şanal ile gurur duyuyor, tebrik ediyor ve nice başarılarına tanıklık etmeyi diliyoruz.