184 Proje Arasından İlk  16 Proje Arasındayız

184 Proje Arasından İlk 16 Proje Arasındayız

TÜBİTAK’ın ülke genelinde ortaokul  5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği “11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda İzmir Bölge Sergisine katılmaya hak kazanan iki projemiz 184 proje arasında ilk 16 proje arasına girmeyi başardı.

Matematik Öğretmenleri Nihat Mert Pala rehberliğinde 7-B sınıfından Janset Ceyhan ile Ege Aras’ın hazırladığı “Lucas Sayılarında Bölünebilme Kuralları ve Janefe Şifreleme Yöntemi” konulu proje ile 7-B Sınıfından Cem Kıvrık ile Kaan Kırbay’ın hazırladığı “Fibonacci ve Lucas sayılarına Geometri ile Farklı Bir Bakış” projesi Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisinde düzenlenen sergiye katıldı. Öğrencilerimizin elde ettiği derece  20 Nisan 2017 Perşembe günü belli olacak.