6 Kasım 2017
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Zeynep Yersel tarafından 4. sınıflarımıza “Verimli Ders Çalışma Yöntemleri” konusunda bilgilendirme yapıldı.  Sınıflarında yapılan sunumda öğrencilerimize zaman hırsızlarından bahseden Yersel,  telefon ve televizyon gibi araçların zamanımızı çaldığından söz açarak günümüzü planlamanın ve bu plana uymanın,  iyi zaman yönetimi yapabilmekten geçtiğini vurguladı.

Öğrencilerimizin günlük programlarımdan biri olan ders çalışmanın da yöntemlerinden söz eden Yersel, “Saatlerce ders çalışıp az verim almaktansa nasıl ders çalışacağımızı bilip kendinize en uygun çalışma yöntemini keşfedip o alanda kendinizi geliştirmelisiniz. Sizlere uyguladığımız öğrenme sitilleri testi  de bu konuda size yardımcı olacaktır.” dedi.

Sunumda görsel, işitsel ve kinestetik öğrenme alanlarından birine ya da birkaçına sahip öğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak ders çalışma yöntemleri konusunda tavsiyelerde bulunuldu.