15 Nisan 2019
13. Öykü Günleri Etkinlikleri Kapsamında Yazar Gülşah Elikbank’ı Konuk Ettik

Yazmak, insanın kendisini tanıdığı, kendisiyle yüzleştiği bir eylemdir ve şifa verir.” diyen Elikbank, öğrencilerimizin ufkunu açan bir söyleşinin konuğu oldu. 9 Nisan Salı günü okulumuz konferans salonunda gerçekleşen söyleşinin adı “Hayat Tasarlama Sanatı” idi. Anadolu ve Fen Lisesi 9 ve 10. sınıflarımızın izleyici koltuklarını doldurduğu etkinlik Türk Dili ve Edebiyatı Zümremiz tarafından bu yıl 13. sü düzenlenen “Öykü Günleri” kapsamında gerçekleşti.

Türkiye’nin ilk fantastik üçlemesini yazan ve yine Türkiye’nin ilk edebiyat konseptli otelini İzmir’de açan Gülşah Elikbank, söyleşide kendi yaşam yolculuğundan söz ederek öğrencilerimize de ilham verdi. Yazma eyleminin kendisine çok iyi geldiğinden ve iyileştirici bir yanı olduğundan bahseden Elikbank, “İlk şiirimi 8 yaşında yazmıştım. Şiir çok özel bir alan, şiire ilgim arttıkça önemli şairleri okudukça yazdıklarımın şiir olmadığını düşündüm. Roman dalında daha başarılı olduğuma karar verdim. İlk öykümü yazdığımda 13 yaşındaydım. İlk romanımı ise 27 yaşında yazdım. Hepsi de bambaşka konulara dairdi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdim. Aynı zamanda bir gazeteciyim. İstanbul’da 7 sene önemli bir inşaat ve turizm firmasında üst düzey yöneticilik yaptım. Yönetici olarak şirket için koyduğum başarı hedeflerine ulaştım. İlk romanım ‘Siyah Nefes’i yayımladığımda hala çalışıyordum. Radikal bir karar alarak bana çok iyi imkanlar sunan görevimden istifa ettim. Sevdiğim, kendimi huzurlu hissettiğim İzmir’e yerleştim. Yaparken kendimi kaybettiğim, yemeyi ve içmeyi bile unuttuğum yazma üzerine eğildim. Sizler de kendi yaşamınızı tasarlama aşamasındasınız. Yaşam yolculuğunuzun size mutluluk ve huzur getirmesi, uzun süre üzerinde çalışabildiğiniz, çalışırken yorgunluk hissetmediğiniz, kendinizi kaybederek çalıştığınız ve aslında kendinizi bulduğunuz alanı belirlemenize bağlı. Ne zaman doğduğumuzu bilmek kadar ne için doğduğumuzu bilmektir bu. Aslında kendimizi bulmaktır.” dedi.

Söyleşi öğrencilerimizin hayata, edebiyata ve yazarın kitaplarına yönelik sorularla devam etti. Birçok kişi için okul sıralarında edebiyatla yoğrulmanın ufuk açıcı bir yönü olduğundan söz ederek okulda bir öykü seçkisi üretmenin ve öğrencileri yazmaya yani kendilerini bulmaya teşvik etmenin çok önemli bir çaba olduğuna değindi. Bu çabada en önemli katkıyı veren Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerini kutladı. Seçkide eserleri bulunan lise ve ortaokul öğrencilerine belgelerini verdi. Okul Koordinatör Müdürü Murat Zorluer ile Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Tülay Yazgan da yazara öykü günleri etkinliğine verdiği destek nedeniyle yazara teşekkür belgesi ve çiçek takdiminde bulundular.

Gülşah Elikbank söyleşi sonrasında seçkide eserleri bulunan tüm öğrencilerle okulumuz kütüphanesinde oldukça verimli geçen öykü atölyesi etkinliğine imza attılar.