9 Kasım 2017
12. Sınıflarımıza Turgay Polat’tan Önemli Tavsiyeler

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi tarafından 12. sınıflarımıza yönelik olarak planlanan motivasyon seminerleri kapsamında Behçeşehir Üniversitesi Basın ve İletişimden Sorumlu Rektör Danışmanı Turgay Polat, “Yeni Dünya Düzeninde Üniversiteli Olmak” konulu sunumunda üniversite için geri sayım yapan 12. sınıflarımıza çok önemli tavsiyelerde bulundu.

Gelişmiş, zengin ülkelerde gençlerin fikirlerine çok önem verildiğini, inovasyonun üzerinde önemle durulan konu olduğunu, gelişmekte olan ülkelerde ise inşaat ve yolun, gençlerin fikirlerinden ve inovasyondan daha önemli olduğunu belirten Polat, “Üniversite lise değildir.  Şu anda liselerde okuyan öğrencilerin mezun olduklarında yüzde 65’i henüz bilinmeyen bir mesleği icra ediyor olacaklar. Artık beceri kazanmak, meslek öğrenmekten daha önemli bir hale geldi. Fark yaratın. Farklı olmak için de meraklarınızı besleyin. Gideceğiniz üniversitelerde beş yıldızlı otel konforu aramayın. Sizi farklı becerilerle donatacak imkanları olup olmadığını sorgulayın.” dedi.

Polat’ın öğrencilerimizin verdiği son tavsiye de , “Üniversiteden mezun olduğunuzda iletişim becerileri güçlü, inovatif düşünce ve bakış açısına sahip, dünya vatandaşı, yurt dışı faaliyetlerde bulunmuş, girişimcilik çalışmaları yapmış, en az iki yabancı dili öğrenmiş, sektörel ve güçlü referansları olan bir birey olun.” idi.

Polat’a teşekkür belgesini Okulumuz Koordinatör Psikolojik Danışmanı Nazan Eryürek takdim etti.